Bewegen in de Buitenlucht

Bewegen en buitenzijn, beide zo belangrijk en heilzaam voor zowel je lichaam als je geest.  
Uren doorbrengen in de sportschool en jezelf afbeulen hoeft echt niet. Met zacht sporten vanuit ontspanning bereik je al zo veel gezondheidsvoordelen. 
Ontdek dat sporten ook een uur ontspannen en genieten kan zijn met SlowRun, FlowWalk en FlowRun.

‘Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je bent.’
                                                                                                                                                              Verona de Waal

Ontdek plezier in bewegen

Sporten bij ZenFit is bewegen vanuit ontspanning en plezier en geschikt voor iedereen die graag (weer) wil gaan bewegen. 
Denk jij dat jij niet kunt (hard)lopen? Je bent niet de enige, met jou vele anderen. Misschien omdat je lange tijd hebt stil gezeten, je niet sportief bent of omdat je overgewicht hebt. Maar geloof mij…….ook jij kunt dit!
Wil jij ook graag weer lekker in je vel zitten, zowel innerlijk als uiterlijk, maar heb jij voor jezelf altijd een excuus? Zeg gewoon ja! Ja tegen jezelf, ja tegen bewegen en je zult merken dat het echt wel meevalt als je eenmaal de deur uit bent. En misschien ga je het zelfs ook echt leuk en fijn vinden. Spijt van een rondje lopen heeft nog niemand gehad…

Middels wandelen, powerwalken, SlowRunnen, yoga, meditatiemomenten en ademoefeningen ontspannen onderweg. Gelopen tijd en afstand zijn bij ZenFit geen doel op zicht, wèl lopen vanuit een ontspannen basishouding èn een sterke core! Je kunt naar gelang jouw conditie op dit moment kiezen uit SlowRun, FlowRun en FlowWalk! En voor de dare-devils onder ons, je kunt ook kiezen voor een koude dip in natuurwater na het SlowRunnen (op vrijdag- en zondagochtend)

Het uitgangspunt van ZenFit is en blijft: Slow, ontspannen en met een glimlach! 
Je bent van harte welkom, àlles kan in jouw eigen tempo!

De voordelen van SlowRun, FlowRun en FlowWalk...

 • Laagdrempelig sporten, geen enkele prestatiedruk
 • Rustige opbouw in kracht en conditie
 • Je leert luisteren naar de signalen van jouw lichaam
 • Genieten van het bewegen
 • Voornamelijk lopen op vetverbranding
 • Aanmaak van feel-good stofjes
 • (weer) Trots op jezelf zijn
 • Buiten genieten
 • Samen met een leuke en motiverende groep, er staat altijd een groep voor je klaar
 • Meer in contact met jezelf en de natuur

Data startersgroep

Doorlopende startersgroep
donderdagavond
van 19.00 – 20.00 uur
Locatie Wezenlandenpark, Zwolle

SlowRun

Tijdens een uur SlowRun zullen we na een warming-up slowrunnend (rustig joggen) op pad, waarbij we tussendoor (kracht- en ontspannings-) oefeningen doen en we sluiten af met een cooling-down. Gedurende de route die we lopen zullen we voornamelijk SlowRunnen en minder wandelen tussendoor. Afstand en tempo zijn volledig ondergeschikt, ontspannen bewegen op je eigen tempo door te luisteren naar jouw lichaam staat voorop. Keuze uit SlowRun regulier of SlowRun Run-Walk-Run (RWR).

FlowRun

Een uur FlowRun is een uur waarbij het rennen centraal staat. We zullen net wat verder en misschien net iets sneller lopen dan bij een reguliere les SlowRun. We gaan zeker niet tot het gaatje want ook hier blijft het principe van SlowRunnen staan en nodig ik jullie uit om bij jezelf te blijven en goed te luisteren naar je lichaam. Tijdens de trainingen komt ook wat krachttraining en intervaltraining aan bod.
Dus wil je net wat meer uitdaging en train je graag wat intensiever, het FlowRunnen is dan een mooi vervolg.

Run-Dip-Relax

Kom helemaal uit je hoofd en in je lijf door na een uur  SlowRunnen en verfrissende dip in het natuurwater te nemen. Op vrijdag- en zondagochtend sta ik met mijn busje + koffie/thee en wat lekkers bij de Wyhtmenerplas, Zwolle. Voor wie graag met kou traint, kan na het lopen meedoen met de gezamenlijke dip. We combineren bij de training met kou elementen uit de Wim Hof methode en maken gebruik van de wijsheden van het Russisch winterzwemmen. 
Voor wie het dippen helemaal nieuw is, ik begeleid je graag! 

Startersgroep

Heb je al een langere tijd niet meer gesport, is het voor jou lastig om zo maar weer te beginnen en wil je graag samen met een nieuwe groep beginnen, dan kan je meedoen aan de startersgroep van donderdagavond 19.00u.  Alle elementen van het SlowRunnen komen langs tijdens de cursus; looptechniek, ontspanningsoefeningen, korte aandachtsoefeningen en meditaties en krachtoefeningen (o.a. core stability)
Meerdere keren per jaar start er een nieuwe beginnersgroep en deze is voor iedereen toegankelijk! 


Meetrainen bij ZenFit kan met een ZenFit lidmaatschap of met een strippenkaart.  Meedoen aan een training van een uur kost je 1 lestegoed of strip per keer. Je kunt per week beslissen wanneer en met welke training je meedoet. 

Lidmaatschap

Wij werken bij ZenFit met flexibele lidmaatschappen; dat wil zeggen dat je je kunt inschrijven per week en dat een gemiste les (mits op tijd afgemeld) ingehaald kan worden zolang het lidamaatschap loopt. 

ZenFit Strippenkaart

 • 10-rittenkaart voor € 115,- (+ 1 les gratis)
 • 5-rittenkaart voor € 60,-
 • Losse les € 13,- per les

Je hoeft niet snel te gaan om vooruit te komen